T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / YENİŞEHİR - Yenişehir Mersin Anadolu Lisesi

Okul Tarihçesi

Okulumuz 2006 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmış olup, aynı yıl eğitim ve öğretim faaliyetine başlamıştır. Mersin Anadolu Lisesi, İlimizin adını taşıyan tek okuldur. Bu anlamda önemli bir isim boşluğunu doldurmuştur. Okulumuz eğitim-öğretim hayatına genel lise olarak başlamıştır. 2008 yılında Anadolu Lisesine dönüştürülmüştür. 24 derslik, tam donanımlı Biyoloji, Kimya, Fizik, Bilişim teknolojileri sınıfı, spor salonu, tiyatro,yemekhane, kütüphane, iki adet rehberlik servisi, spor odası, revir,okul bahçemizde kantini, 1 adet futbol, 6 adet badminton, 3 adet voleybol, 2 adet basketbol,1 adet kort tenisi sahası ve 3 adet masa tenisi bulunmaktadır. Binamız tam donanımlı güvenlik kameraları ve alarm sistemi ile donatılmıştır. Özel güvenlik ekibimiz mevcuttur.

MİSYONUMUZ

Öğrencilerimizi 21. Yüzyılın gelişen ve değişen dünyasında, kendine yetebilen, güvenen, çevresine duyarlı, demokratik ilkelere bağlı, olaylara çok yönlü bakabilen, sosyal yönü zengin, sürekli bilgilerini yenileyen ve çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeyde öğrendiği bilgileri uygulayıp, hayata aktarabilen ve üst öğrenime hazır bireyler yetiştirmek için varız.


VİZYONUMUZ

Bütün paydaşlarımızın işbirliği ile geleceğe yön veren, geleceğini tahmin eden değil, geleceğini şekillendiren nesiller yetiştiren özgün bir okul modeli olmaktır. 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.12.2012 - Güncelleme: 23.06.2022 15:26 - Görüntülenme: 7955
  Beğen | 67  kişi beğendi