MERSİN / YENİŞEHİR - Yenişehir Mersin Anadolu Lisesi

25-31 MART KÜTÜPHANELER HAFTASI

Kütüphane, yazılı, basılı veya dijital materyallerin toplandığı, kataloglandığı, düzenlendiği, muhafaza edildiği ve genel veya özel kullanıcıların (kitaplar, süreli yayınlar, gazeteler, ses kayıtları, video kayıtları, elektronik kitaplar vb.) erişimine sunulduğu bir yerdir). Bilgi, temel amaçları eğitimi desteklemek, kültürel mirası korumak ve bilgiye erişimi kolaylaştırmak olan kütüphaneler aracılığıyla paylaşılır ve dağıtılır.

Mrt

26-27 mart 2024 tarihlerinde yapılacak olan ülke geneli 2.dönem 1.ortak sınavlarda öğrencilerimiz cevaplarını cevap kağıtlarında ayrılan alana okunaklı bir şekilde yazmalıdır.

Mrt

Sınavlara katılamayan öğrenciler en geç 5 iş günü içinde mazeretlerini belirten doktor raporunu okul idaresine teslim etmelidir

22 Mart Dünya Su Günü

Okulumuz Çevre Kulübü etkinlikleri kapsamında yer alan  ,  Dünya Su Günü ve Orman Haftasına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla pano çalışmasını gerçekleştirmiştir.

Mrt

12.Sınıf öğrencilerimize yönelik meslek tanıtım günleri kapsamında Psikoloji bölümü tanıtıimıştır

Mrt

17 Mart Atatürk'ün Mersin'e Gelişinin 101. Yıldönümü Kutlama Programına Katılım Sağlanmıştır

Mrt

2023 2024 yılı  19  Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı futbol turnuvasına  katılım  sağladık

Mrt

Yenişehir Mersin Anadolu lisesi erkek  basketbol B takımımız 2023-2024 yılı okullar arası maçlara katılım sağlamıştır.

Mrt

11. Sınıf dil bölümü öğrencilerimiz ile 10. Sınıflardan dil bölümü seçmek isteyen öğrencilerimize bölüm, üniversite sınavı, tercihler ve seçebilecekleri meslekler ile ilgili sunum yapıldı

Mrt

9/B sınıfı öğrencileri ile hafta sonu kahvaltı etkinliği düzenlendi. Sahil yürüyüşü sonrası Marinada  oyuncak mağazası gezilip bol fotoğraf  çekildi. Gezi tekneleri ve balıklar izlendi. Tüm katılımcıların mutlu olduğu güzel bir gündü.

Ülke Geneli Ortak Yazılı Kılavuzu

2.Dönem Konu Dağılım Tabloları

Mrt

Okul müdürümüz Ferit Güdül bey 01 mart 2024 cuma günü saat 10.00da Yenisehir ilköğretim okulunda düzenlenen Geleneksel Aşure  Sofrası şenliğine iştirak etmiştir.

Şbt

Yenişehir Mersin Anadolu Lisesi adına ekip olarak katılmış olduğumuz turnuvada  ''Satranç Kızlar Gençler Kategorisi’nde'' Mersin 4.sü olarak tamamlamanın haklı gururunu yaşamaktayız.  Okul öğretmenlerimizden Ahmet ÖZTÜRK'ü, okulumuzu özveriyle  temsil etme cesaretini gösteren tüm öğrencilerimizi ve  emeklerinin sonucunu kupa ile taçlandıran kızlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Şbt

TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU 2023-2024 ÖĞRETİM YILI OKULLARARASI MAHALLİ MERSİN GENÇLER  VE GENÇLER KIZLAR KATEGORİLERİ SATRANÇ TURNUVASI YENİŞEHİR MERSİN ANADOLU LİSESİ TAKIMLARI