MERSİN / YENİŞEHİR - Yenişehir Mersin Anadolu Lisesi

Ara

Türk Dili ve Edebiyatı Derneği Mersin Şubesi’nin Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz Belediyesi ve Akdeniz Kent Konseyi ile ortaklaşa düzenledikleri  ‘‘ YÜREĞİMDESİN FİLİSTİN ’’ konulu şiir yarışmasında birincilik kazanan okulumuz öğrencisi Eda İÇALAN’ı, yetişmesinde emeği geçen ailesi ve öğretmenlerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ara

11.Sınıf öğrencilerimizden, kilosunda Mersin il birincisi olan Alpaslan BAL Türkiye Şampiyonası  Güreş müsabakaları sonucu 110 kilo katagorisinde Türkiye 3.sü olarak okulumuzu gururlandırmıştır.Şahsına ve kendisini bugünlere getiren başta ailesi olmak üzere, yetişmesinde emeği geçen herkese en içten şükanlarımızı sunarız

Kas

Tarih Zümresi olarak tüm sınıflarda Tarih dersleri müfredatına uygun, öğrenci tercihleri doğrultusunda kitap okuma konusunda öne çıkan öğrencilerimiz ile Şehrimiz ilk yerleşimi olan Yumuktepedeki kazı etkinliğine ziyarette bulunduk. İtalya- Lecce Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Isabella Caneva, Bari Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Giulio Palumbi ve Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Eric Jean'dan Arkeoloji bilimi ve kazı ile ilgili bilgi aldık.Etkinliğimizi Akdeniz Belediyesi Kent Müzesini ziyaret ederek bitirdik.

Kas

Okulumuz Tarih derslerinde kitap okuma konusunda ve Tarih derslerine ilgi konusunda öne çıkan öğrencilerimiz ile Şehrimiz Sahaflarına giderek Sahaf ve Sahafçılık ile ilgili bilgi aldık ayrıca alışveriş yaptık.Etkinliğimizi bir kitapsever dostumuzun sponsorluğunda sahilde yemek yiyerek sonlandırdık.Etkinliğimize destek olan katılımcılarımıza teşekkür ederiz.

Ekm

1.dönem 1.sınav tarihleri

Ekm

Bina tadilatı nedeniyle okulumuzda misafir ettiğimiz Perşembe Vakfı Ortaokulu öğrencilerinden yaşı küçük, kalbi büyük olan bir evladımızın bizlere bırakmış olduğu bir not... Yenişehir Mersin Anadolu Lisesi ailesi olarak, bu güzelliğin yeşermesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

May

9 Mayıs etwinning day gününde okulumuz proje öğrenci ve öğretmenleri bir arada kutlama yaptılar.

Haz

Güvenli internet günü 8 şubat e-twinning  projemizin şubat etkinliği.

Haz

Projemiz aralık ayında başlayarak mayıs ayında son bulacaktır.

e-twinning  projemizin mart etkinliği

Haz

e-twinning "İşaret Dili Sözlüğü" projemizin ocak etkinliği. Duyma engelli empati etkinliği. Öğrencilerimiz kendilerine düşen kısmı sunum yaptılar.

Haz

eTwinning Avrupa Kalite Etiketi ödülünü Mersin valisi Ali Hamza Pehlivan ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca'nın da katıldığı törende aldık.Kalite Etiketi almamıza vesile olan danışman öğretmenlerimiz Aylin Sinan Bilgin ve Selda Yavuz'a verdikleri emekleri için Yenişehir Mersin Anadolu Lisesi adına tebrik ediyorum.